جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای منازل
دکتر محمد سلماسی زاده، دکتر محمد رضایی،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده
در شکلگیری سیمای شهر تبریز در عهد ناصرالدینشاه قاجار (۱۳۱۳/ ۱۲۶۴ق)، علاوه بر عوامل اقلیمی، اقتصادی و سیاسی، مؤلفههای فرهنگی همچون دین، عادات و رسوم، پنهانکاری ناشی از وضعیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگ بیگانه بهصورت آشکار و پنهان اثرگذار بوده است. لذا، بافت کالبدی شهر تا حدودی متأثر از فرهنگ و مؤلفههای فرهنگی این دوران است. این تأثیر و تأثر سیمای شهر در این دوره را ترسیم میکند. پژوهش حاضر با روش توصیفی ـ تحلیلی در پی مطالعۀ این مؤلفهها و تبیین نقش آن در شکلگیری سیمای ظاهری شهر تبریز و پاسخ به این پرسش است که آیا میتوان عوامل فرهنگی را در شکلگیری سیمای تبریز در این مقطع زمانی مؤثر دانست. با بررسی اطلاعات موجود چنین بهنظر میرسد که مؤلفههایی مانند «پنهانکاری» ناشی از ناامنیهای متعدد و پرشمار، فرهنگ دینی، عادات و رسوم عمومی، نقشی پنهان بر نحوۀ احداث منازل و محلات تبریز داشته؛ درنتیجه بر شکلگیری بافت کالبدی و سیمای ظاهری شهر تأثیرگذار بوده است.
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۷ )
چکیده
قاعده معتبر ناشناختن ادله ای که با توسل به روشهای غیرقانونی به دست آمده است، ابتدا با هدف بازداشتن پلیس و نهادهای مسؤول تعقیب کیفری از نقض حقوق اساسی متهمان پا به عرصه وجود گذاشت. با گذشت چندین دهه از اجرای این قاعده و ارزیابی آثار و پیامدهای آن، امروزه قاعده مذکور کارکردها و نقشهای جدیدی در نظامهای مختلف حقوقی پیدا کرده است. مبنای اصلی پذیرش قاعده در آمریکا بازداشتن پلیس از تجاوز به حقوق متهمان و در انگلستان تمرکز این قاعده بیشتر بر جبران خسارت بزه دیدگان سوءاستفاده پلیس از قدرت است.
قانونگذار ایران نیز به پیروی از اسناد بین المللی بدون پذیرش مبنای نظری خاص برای استناد به این قاعده، در موارد محدودی به بی اعتباری ادله ناشی از نقض مقررات قانونی اشاره کرده است. هر چند در مقایسه با نظام حقوقی کامن لا، مستندات قانونی مربوط به این حوزه در ایران در سطح الفاظ و واژه ها باقی مانده است و معتبر ناشناختن دلایل به دست آمده از رهگذر روشهای غیرقانونی حتی در موارد نقض فاحش حقوق متهمان مانند شکنجه بندرت اتفاق می افتد.