دوره 7، شماره 3 - ( 1394 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 209-187 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jamshidiha G, Hoseinzadeh M. The analytical Review of Slogans of Wall Street Movement. JHS 2016; 7 (3) :187-209
جمشیدیها غلامرضا، حسین زاده میکاییل. بررسی تحلیلی شعارهای جنبش اشغال وال استریت. جامعه‌شناسی تاریخی. 1394; 7 (3) :187-209

1- دانشیار، گروه جامعه‌شناسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
جنبش موسوم به اشغال وال استریت اعتراضی نسبت به بحران‌های سرمایه‌داری در عصر جدید است. این جنبش که از نیویورک آغاز شد، الهام‌بخش حرکت‌های مشابه در سراسر جهان بوده و دامنۀ آن به شهرهای دیگر آمریکا و برخی شهرهای بزرگ اروپا کشیده شد. جنبش شعارهای به‌نسبت، پراکنده‌ای دارد که در آن اهداف جنبش منعکس شده است. هدف این مقاله بررسی و تجزیه و تحلیل شعارهای جنبش وال استریت است که در خیابان وال استریت نیویورک و به‌دنبال آن در شبکه‌های اجتماعی مطرح شد. سؤال اصلی پژوهش پاراگراف این است که ماهیت و نوع جنبش چیست و ارزش‌ها و ایدئولوژی‌های موجود در شعارها چه ابعادی را دربرمی‌گیرد؟ این پژوهش با روش تحلیل محتوا انجام شده است، شعارها از شبکه‌های اجتماعی، سایت‌های خبری و رسانه‌هایی جمع‌آوری شده است که این جنبش را تحت پوشش قرار دادند و به چهاردسته براساس اعتراض به وضعیت اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی تقسیم شده‌اند. نتایج نشان می‌دهد که در میان صد شعار مطرح شده درکل، دویست و شصت مورد مضمون وجود دارد. مضمون صد و پنج (38/40 درصد) شعارها بر تغییر یا اصلاح حوزۀ اقتصادی تأکید دارد. مضمون و انتقاد شصت و هشت (15/26 درصد) متوجه حوزۀ سیاسی است. مضمون 46/18 درصد شعارها به حوزۀ اجتماعی اعتراض دارند و پانزده درصد از مضمون‌ها خواهان بازنگری و تغییر در حوزۀ فرهنگی است. همچنین براساس یافتۀ این تحقیق می‌توان گفت این جنبش بیشتر خصلت اصلاحی دارد و واکنشی به بحران‌های اخیر نظام سرمایه‌داری است.
نوع مقاله: مقاله مستقل | موضوع مقاله: علوم اجتماعی
انتشار: 1394/11/1