دوره 6، شماره 1 - ( 1385 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 53-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arabi H, Abdolahzadeh A, Abbasi S M. The Effect of Interpass Annealing Time on the Mechanical Properties of the 18Ni-Co-Mo Steel. IQBQ. 2014; 6 (1) :53-60
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-15-8172-fa.html
عربی حمید، عبداله زاده امیر، عباسی سید مهدی. تأثیر زمان بین پاس‌های نورد بر خواص مکانیکی فولادNi-Co-Mo 18. مهندسی مکانیک مدرس. 1385; 6 (1) :53-60

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-15-8172-fa.html


1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه صنعتی مالک اشتر
چکیده:   (4260 مشاهده)
یکی از روش‌های بهبود خواص مکانیکی فولادهای Ni-Co-Mo 18، انتخاب عملیات ترمومکانیکی مناسب است. در این تحقیق تأثیر زمان بین پاس‌های نورد بر خواص مکانیکی فولاد Ni-Co-Mo 18 مطالعه و بررسی شده است. ابتدا نمونه‌ها در دمای 1100 درجه سانتیگراد به‌مقدار 30% کاهش سطح مقطع داده شدند و سپس تا دمای پاس دوم (900 درجه سانتیگراد) در هوا سرد شده و برای زمانهای مختلف ( 2 ثانیه، 5 و 10 دقیقه ) در این دما نگاه داشته شدند. آنگاه نمونه‌ها به‌مقدار 20% در پاس دوم کاهش سطح مقطع داده شده و سپس سریعاً در آب کوئنچ شدند. در انتها عملیات پیرسختی نمونه‌ها در دمای 480 درجه سانتیگراد و به مدت سه ساعت انجام گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش زمان بین دو پاس از دو ثانیه به پنج دقیقه، اندازه دانه آستنیت کاهش قابل ملاحظه‌ای می‌یابد. این به دلیل پیشرفت تبلور مجدد استاتیکی است. تحت این شرایط، استحکام کششی نمونه‌ها افزایش یافت اما تغییر قابل ملاحظه‌ای در انرژی ضربه نمونه‌ها دیده نشد. با افزایش زمان بین دو پاس از 5 به 10 دقیقه، اندازه دانه‌ آستنیت کمی افزایش پیدا کرد که آن‌ را می‌توان به رشد دانه‌ها نسبت داد. استحکام کششی نمونه‌ها در این مرحله، کمی کاهش یافت، اما تغییر قابل ملاحظه‌ای در انرژی ضربه نمونه‌ها مشاهده نشد. نتایج نشان داد که بهترین زمان بین دو پاس نورد برای به‌دست آوردن بهترین استحکام کششی، حدود 5 دقیقه است.
متن کامل [PDF 6623 kb]   (14768 دریافت)    

دریافت: ۱۳۸۲/۱۰/۱۰ | پذیرش: ۱۳۸۴/۱/۲۶ | انتشار: ۱۳۸۵/۶/۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code